Colway Witamina C C-olway z kolagenem 30 saszetek | tani-kolagen.pl 

Opakowanie: 30 saszetek

Witamina C jest najważniejszą spośród witamin przyjmowanych w naszym pożywieniu, z powodu jej roli w procesie powstawania kolagenu ustrojowego – białka młodości i głównego składnika tkanki łącznej.
Człowiek jest jednym z niewielu ssaków na naszej planecie, którego organizm nie wytwarza w wątrobie witaminy C. 
Nie zawsze mamy możliwość skutecznie zadbać o regularne dostarczanie organizmowi odpowiedniej dawki witaminy C.
Ponadto liczne, niekorzystne czynniki  cywilizacyjne oraz stres powodują zwiększenie zapotrzebowania na tę substancję.
Syntetyzowany kwas askorbinowy, stanowiący całość lub część składu większości produktów dystrybuowanych na świecie jako witamina C – jest słabo przyswajalny przez nasz organizm.
Zażywanie go systematycznie lub  w dużych dawkach może  powodować niekorzystne dla zdrowia skutki uboczne.
Witamina C bioorganiczna, występująca w powiązaniach bioflawonoidowych, stworzonych przez naturę wchłania się tak, jak pozyskiwana z pokarmu.  Takie samo jest bowiem jej pochodzenie.
W opinii wielu autorytetów, obecnie jest to najlepsza w Europie witamina C, wzbogacona kolagenem o najwyższej anaboliczności. 
Suplementacja wysoko przyswajalnym kolagenem pomaga w utrzymaniu prawidłowej struktury i elastyczności skóry oraz utrzymaniu prawidłowego stanu stawów.

Suplement diety Witamina C-olway z kolagenem dostarcza organizmowi naturalnej witaminy C, która:
• przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego
• stymuluje procesy kolagenogenezy w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania naczyń włosowatych, skóry, dziąseł i zębów oraz kości i chrząstek
• przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego
• pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego
• pomaga w utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych
• pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym
• przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia

Składniki aktywne:
- Dzika róża Rosa canina W owocach dzikiej róży można wyróżnić ponad 130 związków organicznych. Zawartość witaminy C jest w nich 10 razy większa, niż np. w owocach czarnej porzeczki i 100 razy większa, niż w jabłkach.  Odmiany Rosa canina wyselekcjonowane w Polsce,  należą do rekordzistów pod względem zawartości doskonale biodostępnej witaminy C pozyskiwanej z natury.  Obfitują one także w karotenoidy (m.in. beta-karoten, likopen, ksantofile)  i flawonoidy  (astragalinę, izokwercetynę i tylirozyd) oraz proantocyjanidyny).  Zawierają witaminy B1, B2, B3, (PP), A, E i K.  Owoce dzikiej róży są także źródłem składników mineralnych, zarówno makroelementów - w tym fosforu, potasu, wapnia, magnezu - jak i mikroelementów:  żelaza, miedzi, manganu i cynku.
Zawarte w dzikiej róży polifenole wykazują działanie antyoksydacyjne przez bezpośrednie  reakcje  z wolnymi rodnikami i poprzez hamowanie lub wzmacnianie działania enzymów.  Badania wskazują , iż w obecności polifenoli działanie fizjologiczne kwasu askorbinowego może wzrastać od  50 do 400%. Naturalna witamina C, w zestawieniu z syntezowaną, jest lepiej przyswajalna przez organizm ludzki i 3 ÷ 5-krotnie bardziej aktywna. Dla porównania, nasz organizm wykorzystuje syntetyczną formę krystalicznego kwasu askorbinowego H6C8O6 (inaczej E300) jedynie w 30-40%.  Naturalna witamina C jest lepiej wchłaniana z przewodu pokarmowego, skuteczniejsza w działaniu, bo szybciej osiąga i dłużej utrzymuje niezbędne stężenie w organizmie.  W przyrodzie  zawsze występuje wraz z flawonoidami, fenolokwasami i karotenoidami, co ją stabilizuje oraz zapewnia efekt synergistyczny.
- Kolagen znajdujący się w naszym suplemencie cechuje najwyższa  aktywność biologiczna i przyswajalność tworzących go aminokwasów. Pozyskiwany jest metodą chronioną patentem. Potrzeba suplementacji organizmu w kolagen pojawia się już od ok. 26 roku życia. Regularne dostarczanie kolagenu spowalnia procesy starzenia się tkanek, które powodują liczne dolegliwości: włosy stają się łamliwe i matowe, skóra traci jędrność i elastyczność, pojawiają się bóle stawów i kręgosłupa.

Sposób użycia:
Spożywać jedną saszetkę dziennie w porze najbardziej oddalonej od posiłku zawierającego owoce, warzywa lub inne źródła naturalnej witaminy C. Zalecane jest również rozdzielenie porcji na 2-3 mniejsze w ciągu dnia. Preparat rozpuścić w szklance wody.